Imagini inedite filmate într-o pădure din judeţul Suceava. Cum reacţionează o ursoaică cu trei pui, atunci când vede un pădurar – VIDEO, FOTO

0
32


Regia Naţională a Pădurilor publică, pe reţelele de socializare, imagini inedite care prezintă reacţiile unei ursoaice cu trei pui atunci când vede, în habitatul său natural, un om. Cei trei pui de urs par curioşi, în timp mama caută să îi îndepărteze de locul în care se află omul.


„O ursoaică cu trei pui, bine crescuţi şi ascultători, îşi activează instinctele materne imediat ce îl întâlneşte pe colegul nostru Ionel Moroşanu în mijlocul unei păduri administrate de către Ocolul Silvic Broşteni din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Colegul nostru i-a filmat de la o distanţă sigură, pentru deliciul privitorilor, şi cu cele mai bune intenţii pentru cei patru blănoşi”, scriu oficialii Romsilva în mesajul care însoţeşte imaginile filmate într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Broşteni, judeţul Suceava.

 

 

Specialiştii amintesc că ursoaicele au de obicei doi sau trei pui, iar foarte rar chiar câte patru, fiind animale foarte devotate şi protectoare cu puii lor. Aceştia rămân alături de mamă cel puţin doi ani.

Urşii au habitatul în pădurile întinse de munte şi cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Direcţia Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.news.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.