Zelenskyy îl concediază pe unul dintre cei mai importanți colaboratori în continuarea remanierii – POLITICO

0
36

Luna trecută, Zelenskyy l-a demis pe Valerii Zaluzhnyi din funcția de șef al armatei. A fost numit ambasador al Ucrainei în Regatul Unit la începutul acestei luni.

Între timp, Forțele Aeriene ale Ucrainei au declarat sâmbătă că Rusia a lansat 12 drone Shahed peste noapte, din care nouă au fost doborâte, și a tras patru rachete în estul Ucrainei. Rusia a lansat un tir de 38 de rachete, 75 de raiduri aeriene și 98 de atacuri din lansatoare multiple de rachete în ultimele 24 de ore, au declarat forțele armate ale Ucrainei în postările lor de pe rețelele de socializare.

Compania de energie ucraineană Centrenergo a anunțat sâmbătă că Centrala Termică Zmiiv, una dintre cele mai mari centrale termice din regiunea Harkov din est, a fost distrusă în urma bombardamentelor rusești de săptămâna trecută. Programul de întrerupere a alimentării cu energie electrică era încă în vigoare pentru aproximativ 120.000 de persoane din regiune, unde 700.000 de persoane rămăseseră fără curent electric după ce centrala a fost lovită pe 22 martie.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene recent, cauzând daune semnificative în mai multe regiuni. Autoritățile din regiunea Poltava au anunțat sâmbătă că au fost “mai multe lovituri” la o facilitate de infrastructură, fără a preciza dacă era vorba despre o facilitate energetică.

Sursa: https://www.politico.eu/article/zelenskyy-fires-senior-aide-sacks-fires-shefir-ukraine-war-reshuffle/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.