Radio Free Asia şi-a închis biroul din Hong Kong » Media

0
35


Postul american Radio Free Asia (RFA) a anunţat vineri că şi-a închis biroul din Hong Kong din cauza intrării în vigoare a unei noi legi a securităţii naţionale, transmite AFP.

RFA nu mai are angajaţi permanenţi în Hong Kong şi şi-a închis biroul, a afirmat preşedinta sa, Bay Fang, într-un comunicat, menţionând ‘îngrijorări privind securitatea membrilor personalului şi jurnaliştilor’.

RFA este prima instituţie mediatică străină care şi-a anunţat închiderea după ce sâmbătă a intrat în vigoare noua lege, denunţată de activişti pro-democraţie şi care a alarmat mai multe ţări occidentale.

Textul, care completează legea privind securitatea naţională impusă de Beijing în 2020 după mari manifestaţii pro-democraţie în Hong Kong, prevede, printre altele, pedeapsa cu închisoare cu viaţă pentru infracţiuni precum trădare şi insurecţie.

‘Acţiunile autorităţilor din Hong Kong, precum faptul de a califica RFA ”forţă străină”, ridică serioase întrebări cu privire la capacitatea noastră de a funcţiona în deplină siguranţă după promulgarea’ legii, a declarat Bay Fang.

Citește și Polonia: Demiteri la TVP, radio și PAP, închiderea TVP Info

Întrebat în legătură cu acest anunţ, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat pentru AFP că nu doreşte să comenteze ‘deciziile operaţionale ale organizaţiilor private’, criticând totuşi orice ‘remarci alarmiste şi defăimătoare’ referitoare la noua lege.

Radio Free Asia, finanţat de Congresul american şi având sediul la Washington, s-a aflat recent sub focul criticilor autorităţilor din Hong Kong, fostă colonie britanică retrocedată Chinei în 1997.

‘Închiderea biroului RFA din Hong Kong, după 28 de ani, ne reaminteşte brutal de modul în care Beijing a pus capăt în mod ruşinos autonomiei Hong Kong’, a reacţionat vineri Gregory Meeks, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA.

Luna trecută, un înalt responsabil din Hong Kong a acuzat RFA de ‘discreditare’ a legii securităţii naţionale, denunţând minciuni colportate de ‘forţe străine’.

SUA, Marea Britanie şi UE, precum şi medii de afaceri…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.