Violonistul Gabriel Croitoru concertează, vineri, la Sala Radio » Muzică

0
38


Violonistul Gabriel Croitoru, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, va interpreta vineri, de la ora 19,00, la Sala Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră, semnat de compozitorul francez Camille Saint-Saens.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis, luni, evenimentul va fi dirijat de Cristian Oroşanu, dirijorul permanent al Filarmonicii din Braşov.

Seara se va deschide cu „Trei piese pentru orchestră de coarde”, partitură a compozitorului român Constantin Silvestri, şi se va încheia cu „Recviemul” creat de Gabriel Faure, lucrare ce a fost interpretată pentru prima oară la Paris, în 1888, în celebra Biserică La Madeleine. „Recviemul” va fi cântat cu participarea soliştilor vocali Veronica Anuşca – soprană şi Balla Sandor – bariton şi a Corului Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Ţuţu.

Concertul va fi transmis live pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat live online, pe site-urile celor două posturi de radio, şi prin intermediul aplicaţiei Radio România, disponibilă pe dispozitive Android şi iOS.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Radio şi în sistem online – pe entertix.ro şi myticket.ro – şi în Librăriile Cărtureşti. 

Citește și Radio Free Asia şi-a închis biroul din Hong KongCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.