Care este cea mai mică pensie din România? O primește o femeie din Teleorman

0
31stiri romania

O penisonară din Teleorman primește cel mai mic venit din România. Vezi cât este pensia bătrânei.

Pensiile mici din România aduc suferință și necaz bătrânilor care nu mai au nici bani de pâine. Iată cine este femeia cu cea mai mică pensie din țara noastră.

Care este cea mai mică pensie din România

Pensionarii din România duc o luptă grea cu bătrânețea, dar și cu sărăcia. Foarte mulți bătrâni au ajuns să încaseze pensii foarte mici, unele dintre ele puțin mai mari de 100 de lei.

Nestorescu Cecilia Daniela, o bătrână în vârstă de 69 de ani primește pensie în valoare de 135 de lei pe lună.

Trăiește în Zimnicea, județul Teleorman și se lovește zilnic de foame și neputință.

Este absolventă de facultate și are o vechime de 20 de ani în câmpul muncii, însă este nevoită să supraviețuiască din acești bani, în condițiile în care problemele sale de sănătate necesită tratament lunar.

Mai mult decât atât, femeia trebuie să cumpere lemne pentru foc, să achite utilitățile și să mai și mănânce. Pentru a avea o pâine pe masă, vecinii și oamenii care ăi cunosc situația dificilă o ajută periodic, oferindu-i alimente, lemne, chiar și bani.

Citește și: Pensii majorate cu 80% pentru acești români! Ministrul Muncii a anunțat cine va beneficia de mărire după recalculare

Vârstnică, ținând în mână o bancnotă de 1 leu

[Sursa foto: Shutterstock]

Cât este pensia minimă în România

În România, pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare prevăzute de Legea nr. 263/2010. Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi si 63 de ani pentru femei.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați. De asemenea, Stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Valoarea pensiei minime garantate a crescut cu 13.8% la începutul anului, odată cu punctul de pensie.Mai exact, venitul minim al unui număr mare de pensionari a ajuns la suma de 1.281 de lei.

Potrivit legii, pensia se acordă la cererea persoanei îndreptățite sau a curatorului acesteia, depusă personal ori prin mandatar desemnat prin procură specială.

Cererea de pensionare și actele prin care se dovedește îndeplinirea condițiilor prevăzute de Legea…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.