Al treilea cutremur în 12 ore în România. A fost într-o zonă cu puține seisme, la doar 7 km adâncime

0
7stiri romania

Activitate seismică intensă pe teritoriul patriei. După două seisme produse în această dimineață și după-amiază din care unul s-a și resimțit, miercuri seara a fost un nou cutremur de data aceasta la Brăila.

Al treilea cutremur în 12 ore în România. A fost într-o zonă cu puține seisme, la doar 7 km adâncime

De data aceasta, seismul nu a fost resimțit de locuitori.

Cutremurul a fost la o adâncime de numai 7 km și a ajuns până în Ucraina.

„În ziua de 10 Aprilie 2024, la ora 20:42:42 (ora locală a României), s-a produs în MUNTENIA, BRAILA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.3, la adâncimea de 7.3 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 9km N de Braila, 11km S de Galati, 64km V de Izmayil, 64km V de Tulcea, 76km SE de Focsani, 96km E de Buza”, potrivit anunțului Institutlui.

Un prim cutremur a avut loc miercuri la 9.50. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat c0 acelă cutremur a avut o magnitudine de 3,4 pe scara Richter și a avut loc la ora 9:54.

Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 75,3 kilometri, la 35 de kilometri nord-vest de Focșani, 71 de kilometri nord de Buzău, 75 de kilometri est de Sfântu-Gheorghe, 86 de kilometri sud-vest de Bârlad, 87 de kilometri sud de Bacău și 90 de kilometri est de Brașov.

Cutremurul a fost resimțit de locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei, precum și de cei din Ilfov.

Citește și: Cutremur în România, în această dimineață. S-a resimțit în Capitală și Ilfov. Ce magnitudine a avut?

Un alt cutremur a avut loc la ora 16.00.

„În ziua de 10 Aprilie 2024 la ora 16:34:23 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, COVASNA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 52.8km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 38km SE de Sfantu-Gheorghe, 39km E de Brasov, 73km N de Ploiesti, 76km NV de Buzau, 84km V de Focsani, 91km NE de Targoviste”, potrivit aceleiași surse.

A început „inspecția” în București

Newsweek a scris că Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 8.000 de clădiri din Bucureşti vor fi evaluate preliminar vizual, din punctul de vedere al riscului seismic, şi, în funcţie de rezultate, unele dintre ele vor fi expertizate şi consolidate.

„Azi începem pentru 200 de clădiri din zona istorică. Este un proiect-pilot. În funcţie de el, o să vedem care sunt dificultăţile pe care le găsim pe parcurs şi să continuăm pentru restul imobilelor din Bucureşti”, a explicat Nicușor Dan.

Citește și: Începe evaluarea „ochiometrică” a blocurilor cu potențial risc la cutremur din București. Sunt 8.000

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.