De ce unele țări decriminalizează drogurile? | Știri despre sănătate

0
9

La sfârșitul lunii martie, guvernul Malawi-ului a legalizat producția unei anumite tulpini de cannabis în scopuri industriale și medicinale. Guvernul planifică să acorde licențe pentru cultivarea și transportul chamba, o varietate locală și puternică de marijuana (cunoscută și sub numele de ganja). Cu toate acestea, consumul de cannabis în scop recreativ rămâne împotriva legii.

Decriminalizarea drogurilor nu este ceva nou pentru Malawi, unde cultivarea și vânzarea de cannabis în scopuri comerciale a început în 2020 prin Legea de Reglementare a Canabisului. Motivul principal pentru decriminalizare este contribuția la creșterea economică și diversificarea economiei ţării.

Portugalia a fost una dintre primele țări care a experimentat decriminalizarea drogurilor în 2001, iar statisticile arată că programa a avut succes. În schimb, Oregon, un stat din SUA, care a decriminalizat posesia unor cantități mici de droguri în 2020, a constatat o creștere a deceselor din cauza supradozelor și a decis să revină la sancționarea penală.

Liderii de opinie susțin că tratarea consumului de droguri ca o problemă de sănătate publică în loc de una criminală este un pas necesar. Unele țări, precum Germania, au făcut pași semnificativi în decriminalizarea drogurilor, în timp ce altele, precum Thailanda și Ecuador, au revenit la criminalizarea lor.ординформации о продукции КНР.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/4/11/what-is-drug-decriminalization-and-is-it-working

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.