Descinderi în Buzău. Sunt vizate companii, dar și instituții publice, într-un dosar de poluare a apelor cu deșeuri

0
16stiri romania

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău, împreună cu polițiști din IPJ Buzău, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, fac joi șapte percheziții, dintre care două la sediile unor instituții, una la sediul unei societăți comerciale și patru la domiciliile unor persoane cercetate.

Perchezițiile au loc într-o cauză penală privind eliminarea, deținerea, păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, îngroparea deșeurilor, incendierea deșeurilor, evacuarea de ape uzate în apele de suprafață sau subterane și executarea de instalații de ape fără punerea în funcțiune concomitenta a instalațiilor de canalizare.

Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2023 până în prezent, reprezentanții unei primării din județul Buzău ar fi eliminat și păstrat deșeurile provenite din colectarea de la gospodării, agenți economici sau rezultate din activitatea proprie în afara spațiilor autorizate.

„Pe acest fond și în condițiile neluării măsurilor de prevenire și de combatere, ar fi rezultat cantități considerabile de deșeuri. Pentru eliminarea acestora, reprezentanții unității administrativ-teritoriale ar fi procedat la incendierea și îngroparea deșeurilor. De asemenea, în exercitarea serviciului public de canalizare, reprezentanții unității administrativ-teritoriale ar fi dat în funcțiune și ar fi exploatat, direct și prin atribuirea gestiunii, rețeaua de canalizare și stația de epurare, fără a deține autorizație de mediu”, se arată într-un comunicat al IGPR.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.