Franța discută dur cu privire la Ucraina în timp ce absoarbe mai mult gaz rusesc – POLITICO

0
12

Ministerul economiei al Franței a declarat că problema gazului natural lichefiat rusesc “nu este despre contractul sau activitățile TotalEnergies, ci despre oportunitatea și riscurile impunerii unor noi sancțiuni pentru întreaga Uniune Europeană.” Cu toate acestea, experții nu sunt convinși.

Analistul Nguyen a prezentat un argument cu mai multe niveluri. În primul rând, există importuri alternative, în al doilea rând, industria franceză utilizează acum în mod constant mai puțin gaz începând din 2022 și în al treilea rând, nivelurile de stocare naționale sunt mai mari decât anul trecut. Luate împreună, aceste aspecte reduc riscurile de penurie a aprovizionării.

La nivelul UE, blocul ar putea înlocui importurile sale rusești cu livrări din locuri precum SUA, a declarat Aura Sabadus, un analist senior de piață a gazului la firma de informații de piață ICIS, chiar dacă o interdicție “imediată” a gazului natural lichefiat “ar putea ridica prețurile”.

Dezbaterea vine în contextul în care Comisia Europeană, executivul UE, începe pregătirile pentru încă un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, al 14-lea. Cu toate acestea, gazul natural lichefiat este puțin probabil să fie inclus în acel pachet, în ciuda solicitărilor repetate din partea țărilor baltice și a Poloniei. Ungaria s-a opus istoric măsurilor privind gazul, iar toți cei 27 de membri ai UE trebuie să aprobe sancțiunile.

Sursa: https://www.politico.eu/article/france-talk-tough-ukraine-while-gobble-up-more-russia-gas/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.