Noi locuri de muncă în România! Se deschide o fabrică importantă

0
12


Grupul belgian Sonaca, un gigant în industria aerospațială globală, a anunțat o investiție semnificativă de 38 milioane de euro într-o nouă fabrică. Aceasta se va deschide în România și se vor căuta 160 de angajați. Fabrica va deveni operațională în vara anului 2025.

Se caută angajați la o nouă fabrică din România Foto: Shutterstock

Se caută angajați la o nouă fabrică din România Foto: Shutterstock

Construirea unei noi fabrici în Cluj 

Grupul belgian Sonaca, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea și producția de componente de structură pentru industria aerospațială, își extinde activitatea în România prin investiția de 38 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici. 

Această facilitate de producție va sprijini contractul, recent, încheiat cu Airbus pentru produsele A321 și va contribui la dezvoltarea portofoliului de produse A320. Noua fabrică, programată să devină operațională în vara anului 2025, va fi amplasată în localitatea Moldovenești, din județul Cluj.

Se vor căuta 160 de locuri de muncă 

Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus vara trecută, consolidându-și poziția ca unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria aerospațială. Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a confirmat interesul Sonaca pentru extinderea producției în România în urma unei vizite la sediul companiei aeronautice din Bruxelles.

Investiția de 38 de milioane de euro va conduce la finalizarea clădirii până la sfârșitul anului 2024, urmată de instalarea echipamentelor în primul semestru al anului 2025 și demararea producției până în vara anului 2025. Această inițiativă va crea în total 160 de locuri de muncă.

Perspective de viitor

Noua unitate de producție va avea un rol crucial în producerea flapsurilor interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range) și va contribui semnificativ la volumul de producție a componentelor primare ale slaturilor pentru A320. Mai mult, Sonaca se poziționează ca unul dintre puținii producători din Europa capabili să ofere…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.