O alpinistă a doborât recordul mondial de căţărare pe frânghie prin escaladarea Turnului Eiffel – VIDEO

0
9


O alpinistă din Franţa a doborât recordul mondial de căţărare pe frânghie, după ce a ajuns miercuri la etajul al doilea al Turnului Eiffel.


Anouk Garnier, în vârstă de 34 de ani, a escaladat 110 metri în 18 minute pentru a stabili un nou record şi pentru a strânge fonduri pentru Liga împotriva cancerului, după ce mama sa a fost diagnosticată cu această boală.

“Visul meu a devenit realitate. Este magic”, a declarat Garnier, după ce a escaladat frânghia suspendată liber pentru a atinge recordul cu două minute mai repede decât se aştepta. “Dacă a existat un lucru de care nu m-am îndoit niciodată, acela a fost că voi reuşi”. 

Ea a adăugat: “Au fost multe suişuri şi coborâşuri pe drumul spre acest record. Vremea nu a fost întotdeauna aliatul meu şi a trebuit să coordonăm agendele tuturor celor implicaţi în acest proiect monumental. Dar nu am încetat niciodată să cred în el. Satisfacţia şi bucuria pe care le am astăzi de pe urma lui sunt cu atât mai mari. Este un vis nebunesc devenit realitate”. 

Precedentul record mondial a fost deţinut de atletul sud-african Thomas Van Tonder, care a urcat 90 de metri pe o frânghie între turnurile Soweto din Johannesburg în 2020. Atleta daneză Ida Mathilde Steensgaard a deţinut recordul feminin după ce a urcat 26 de metri pe o frânghie la Opera din Copenhaga în 2022.

Garnier deţine acum recordul pentru cea mai înaltă căţărare şi cea mai înaltă căţărare pentru o femeie. Ea a început să se caţere pe frânghie în 2022, după ce a câştigat campionatul mondial de curse cu obstacole pentru categoria ei de vârstă şi căuta o nouă provocare. Ea a spus că a fost inspirată de succesul lui Steensgaard.

“Mi-am spus: 26 de metri nu este atât de departe, ce monument aş putea escalada?”, a declarat ea pentru AFP.

Garnier a spus că s-a pregătit timp de un an pentru provocarea de miercuri şi că s-a bucurat să-şi vadă familia în timp ce cobora.

“A fost atât de frumos să îi văd atât de mândri. Ei sunt cei care mi-au insuflat această disciplină a sportului, de a da mereu tot ce ai mai bun, de a tinde mereu spre excelenţă. Datorită lor sunt capabilă să fac lucruri extraordinare astăzi”.

Alpinista a declarat că a dorit, de asemenea, să strângă bani pentru Liga împotriva cancerului, după ce mama ei a fost diagnosticată cu această boală. “Am văzut-o luptându-se atât de mult. Am vrut să fac şi eu ceva”, a spus Garnier.

Ea plănuieşte acum să se întoarcă la cursele cu obstacole şi va purta torţa olimpică la Marsilia în luna mai, dar a recunoscut că se gândeşte deja la viitoarele provocări. “Sunt într-o formă excelentă şi intenţionez să o păstrez pentru următorii 10 ani”, a spus ea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.news.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.