Aproape 55 de milioane de oameni se confruntă cu foametea în Africa de Vest și Centrală

0
11

Prețurile în creștere au contribuit la declanșarea unei crize alimentare în Africa de Vest și Centrală, unde aproape 55 de milioane de oameni vor avea dificultăți în a-și hrăni familiile în lunile următoare, au avertizat agențiile umanitare ale ONU vineri.

Potrivit acestora, creșterea prețurilor la alimente, fluctuațiile de valută și conflictele armate au dus la o situație alarmantă, care va avea un impact devastator asupra sănătății și bunăstării populației din regiune. Aproximativ 7 milioane de copii sub 5 ani sunt deja afectați de malnutriție acută, iar această cifră ar putea crește semnificativ în următoarele luni.

Organizațiile umanitare solicită sprijin din partea comunității internaționale pentru a ajuta la prevenirea unei tragedii umanitare iminente în Africa de Vest și Centrală. Este esențială consolidarea cooperării dintre guvernele țărilor afectate, organizațiile umanitare, sectorul privat și alte părți interesate pentru a asigura furnizarea de alimente și asistență medicală necesare.

În plus, ONU evidențiază necesitatea de a proteja grupurile vulnerabile, cum ar fi femeile gravide, copiii și persoanele în vârstă, și de a oferi sprijin financiar pentru a contracara impactul crizei alimentare. Este crucial ca comunitatea internațională să acționeze rapid și eficient pentru a preveni consecințele dezastruoase pe termen lung ale crizei alimentare din Africa de Vest și Centrală.

Sursa: https://www.reuters.com/world/africa/nearly-55-million-people-face-hunger-west-central-africa-2024-04-12/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.