Care sunt zonele din România unde se găsesc cele mai multe vipere. Vezi cum trebuie să fii echipat ca să eviți mușcăturile

0
12stiri romania

Află în ce locuri din România sunt întâlnite vipere. Turiștii trebuie să fie atenți la echipamentul de drumeție!

Există mai multe specii de Vipere pe teritoriul României. Află unde poți întâlni acest șarpe și ce trebuie să faci pentru a nu fi mușcat. Veninul viperei este foarte periculos pentru om și poate duce chiar la deces.

Unde trăiesc cele mai multe Vipere în România

Viperele sunt șerpi veninoși care trăiesc în Europa, Asia, regiunile tropicale și subtropicale din Africa. Viperele pot ajungela o lungime de 2.5 metri, au un corp lățit și se deosebesc de restul șerpilor datorită literei „V” desenate pe cap.

Toate speciile sunt veninoase și reprezintă un risc uriaș pentru oameni. În timpul mușcăturii, veninul este injectat în corpul victimei prin doi dinți lungi situați pe maxilarul superior, fiind prevăzuți cu un canal.

Veninul de viperă este hemotoxic, distrugând hematiile și țesuturile cu care vine în contact (rezultatul fiind necroze), având totodată o acțiune anticoagulantă, și printr-o acțiune neurotoxică poate produce paralizii.

În România, cea mai răspândită este Vipera de munte.

Această poate fi întâlnită în toată țara, în afară de Botoșani, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt și Dolj. Pe teritoriul României trăiesc peste 30.000 de astfel de exemplare, urmată de vipera de stepă şi de cea cu corn.

Vipera comună este întâlnită la marginile pădurilor de foioase, în poieni luminoase, în interiorul pădurii, sub stâncile sau în crăpăturile acestora.

Cel mai adesea, viperele se găsesc în Mehedinţi, în Munţii Cernei, în judeţul Alba, în Cheile Cibului.

Rezervaţia Naturală Protejată, din Munţii Apuseni găzduieşte una dintre cele mai populate zone din ţară cu această specie.

Tot în judeţul Alba, se află o rezervaţie de vipere de fâneaţă, specie care a fost pe cale de dispariţie. În zona Hunedoara, viperele pot fi întâlnite în Masivul Retezat, pe Defileul Jiului și în zona Cetății Deva, potrivit o bservatornews.ro.

Citește și: Unde poți petrece Paștele din 2024 într-un mod tradițional. Locul din România unde tradițiile sunt sfinte

Vipera cu corn

[Sursa foto: Shutterstock]

Ce echipament te poate proteja de mușcătura viperei

Odată cu vremea frumoasă, turiștii sunt dornici de plimbare și aer curat. Este foarte important să plecăm de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.