Carta Albă consemnează o dinamică bună în turism | Economie

0
7


Autoritățile spun că în continuare numărul turiștilor români care pleacă în străinătate este mult mai mare decât numărul turiștilor străini care vizitează România.

Trei sferturi dintre clienţii serviciilor de turism din ţara noastră au fost anul trecut din România, iar 17% din Uniunea Europeană, arată ediţia a treia a Cartei Albe a Turismului, lansată astăzi la Bucureşti.

La unităţile de cazare, 30% dintre clienţii vechi au revenit, în timp ce la agenţiile de turism rata de revenire a fost de 40 de procente.

Există o creştere uşoară în turism, spune ministrul de resort, Ştefan-Radu Oprea, care a subliniat că pentru promovarea corespunzătoare a obiectivelor şi zonelor turistice este nevoie de un parteneriat public privat.

Ştefan-Radu Oprea: Dinamica este bună astăzi, dacă ne uităm pe numărul de turişti, pe numărul de înnoptări, pe creşterea duratei de înnoptare, nu spectaculos, 2,1 de la 2. 13,65 milioane de turişti, peste o creştere cu 10,5%. Pe zona de turism străin creşterea este mai mare: 26,5%. Încă este o diferenţă destul de mare în ceea ce priveşte balanţa câţi turişti români pleacă în…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.romania-actualitati.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.