Lukaşenko i s-a plâns lui Putin că-l amenință Occidentul și că cel mai mult îl îngrijorează Polonia

0
8stiri romania

Liderul autoritar din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, i s-a plâns lui Vladimir Putin, la întâlnirea de joi de la Moscova, despre ameninţarea la care ar fi expusă ţara sa din partea Occidentului.

“Situaţia este dificilă. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este poziţia conducerii poloneze”, a spus Lukaşenko în cursul unei convorbiri la Moscova difuzate la televizor, relatează vineri dpa, citată de Agerpres.

El a criticat manevrele militare desfăşurate în statele baltice şi staţionarea de unităţi suplimentare ale NATO în ţări învecinate cu Belarus.

“Au fost desfăşuraţi americani, iar germanii, ceea ce e uluitor, nu şi-au învăţat lecţia”, a declarat preşedintele belarus, într-o aparentă aluzie la cel de-al doilea război mondial, când soldaţii Wehrmacht au invadat Uniunea Sovietică.

Republica Belarus a fost forţată să-şi întărească unităţile de lângă graniţă din cauza prezenţei militare sporite a NATO, a notat Lukaşenko, care este un aliat apropiat al lui Putin. “Dar nu avem planuri să luptăm nicăieri”, a ţinut el să adauge.

Atât Putin, cât şi Lukaşenko au negat că ar avea vreo intenţie de a ataca state europene. Relaţiile dintre Occident şi Rusia şi Belarus sunt tensionate, notează dpa. Rusia, care a lansat de peste doi ani invazia din Ucraina, are staţionaţi mii de soldaţi în Belarus, iar Lukaşenko a permis Moscovei să folosească teritoriul ţării sale ca spaţiu de desfăşurare pentru atacuri asupra Ucrainei. Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.