Metalul care te-ar putea îmbogăți dacă îl ai acasă. Prețul lui crește mai repede decât aurul

0
13


Prețul unui metal prețios a atins un vârf record în 2024, conform unei analize exhaustive a experților din domeniu.

Prețul cuprului a cerut foarte mult / foto: Pixabay

Prețul cuprului a cerut foarte mult / foto: Pixabay

Această tendință ascendentă a prețului cuprului este alimentată de riscurile asociate cu aprovizionarea și de creșterea cererii pentru metale esențiale în tranziția către surse de energie mai durabile.

În SUA, prețul cuprului a ajuns la un maxim istoric

Pe piața din New York, prețurile cuprului pentru livrare în luna mai au atins un maxim de 4,323 dolari pe livră (echivalentul a 453 grame) miercuri, evidențiind o creștere continuă după ce, în ziua precedentă, a atins cel mai înalt nivel din iunie 2022. În timpul tranzacțiilor de marți, prețurile au atins temporar un maxim de 4,334 dolari pe livră, reflectând cel mai ridicat nivel din mijlocul lunii ianuarie a anului trecut.

Pe Bursa de Metale din Londra, prețurile la trei luni ale cuprului au crescut cu 0,6%, ajungând la 9.477 USD pe tonă.

Cererea pentru cupru este considerată un indicator important al stării economice, dat fiind rolul său crucial în tranziția către energie mai ecologică, fiind utilizat în producția de vehicule electrice, rețele electrice și turbine eoliene.

Suntem la mijlocul perioadei „taur” pentru cupru

Perspectivele prețului cuprului sunt încurajatoare în ochii băncilor de pe Wall Street. Analiza recentă a Citi sugerează că suntem în mijlocul celei de-a doua perioade “taur” pentru cupru în acest secol, la aproximativ 20 de ani după primul ciclu similar.

Citi estimează că prețurile cuprului vor continua să crească în următoarele luni, atingând în medie 10.000 de dolari pe tonă până la sfârșitul anului curent și urcând la 12.000 de dolari în 2026, conform scenariului lor de bază.

Cuprul, cunoscut și sub denumirea de aramă, este un element din tabelul periodic având simbolul Cu și numărul…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.