Monica Macovei, condamnată la închisoare! Judecătorii au pronunțat sentința în cazul fostului ministru al Justiției, la un an și jumătate după ce a accidentat grav un motociclist

0
11stiri romania

Monica Macovei și-a aflat sentința, după mai bine de un an de când a lovit cu mașina un motociclist.

După un an și jumătatea de la ziua în care Monica Macovei a provocat un accident rutier și a lovit grav un motociclist, care a rămas infirm în urma impactului, fostul ministru al Justiției și-a primit pedeapsa. Iată decizia pe care magistrații de la Judecătoria Mangalia au luat-o în privința ei.

Reamintim faptul că, în luna octombrie a anului 2022, Monica Macovei, în timp ce se afla la volanul mașinii sale, a intrat pe contrasens și a lovit din plin un motoclicist, care a rămas cu un handicap grav în urma accidentului.

În urma acuzației de vătămare corporală din culpă formulată împotriva fostului ministru, magistrații anunțat astăzi, 12 aprilie, sentința în acest caz. Monica Macovei a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani.

În plus, Monica Macovei a cerut judecătorilor procedura simplificată, care i-ar reduce pedeapsa cu o treime. Decizia luată de Judecătoria Mangalia nu este, însă, una definitivă și poate fi contestată în cadrul Curții de Apel Constanța.

„Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere

Solutia pe scurt: În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata MACOVEI MONICA-LUISA, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv:- să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;- să comunice schimbarea locului de muncă;- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 93 al. 2 C.pen, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 al. 3 C.pen,. obligă inculpata să…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.