Parlamentul European amână aprobarea bugetului Consiliului pentru a insista pe acordarea de ajutor militar către Ucraina – POLITICO

0
7

Verhofstadt a făcut o mișcare văzută în mare parte ca teatru parlamentar, deoarece legislativul nu are puterea de a forța Consiliul să furnizeze arme. Ambele instituții sunt implicate într-un conflict bugetar de durată oricum pentru că Consiliul refuză să coopereze cu verificările de audit ale Parlamentului, iar Parlamentul nu a aprobat descărcarea de gestiune a bugetului Consiliului în niciun an din 2009 încoace. Autorul principal al raportului, europarlamentarul irlandez Luke Ming Flanagan, a spus că Consiliul nu este preocupat de vot.

Verhofstadt a declarat că este “bolnav de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, deoarece Rusia continuă să bombardeze spitale, facilități energetice și orașe și a remarcat că, deși UE spune că ușa sa este deschisă pentru ca Kievul să se alăture eventual blocului, “nu este capabilă nici într-o astfel de urgență să decidă să trimită un număr de sisteme anti-rachetă.”

În discursul său, Verhofstadt – care era vizibil supărat – a amintit că “există în total … 100 de aceste sisteme Patriot în Europa și au cerut șapte.” Liderii UE se întâlnesc pentru un Consiliu European special săptămâna viitoare, iar următoarea sesiune a Parlamentului începe pe 22 aprilie.

Sursa: https://www.politico.eu/article/eu-parliament-delays-approval-council-budget-press-military-aid-ukraine/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.