Anunț important pentru toți pensionarii! Șeful CNPP a explicat ce se întâmplă cu recalcularea după noua formulă

0
5


Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a făcut un anunț important despre recalcularea pensiilor după noua formulă. Este vorba despre două etape, una care îi vizează pe toți pensionarii și alta adresată doar unei anumite categorii. Aceasta din urma aduce o noutate în legea pensiilor care a fost deja discutată anterior.

Mulți pensionari așteaptă cu sufletul la gură recalcularea veniturilor pentru a vedea câți bani vor primi în plus de la stat. Daniel Baciu, șeful CNPP, susține că se va ține în continuare de promisiune, iar beneficiarii se vor bucura de noile pensii începând cu 1 septembrie 2024.

Șeful CNPP, noi detalii despre recalcularea pensiilor: ”Știm exact ce avem de făcut”

Joi, 9 mai 2024, Daniel Baciu a făcut noi declarații despre recalcularea pensiilor, procedură care trebuie să fie finalizată până la 1 septembrie 2024. Șeful Casei Naționale de Pensii Publice a explicat că noul formulat al deciziei de pensionare este deja stabilit și respectă întocmai prevederile legii.

Mai mult decât atât, el a transmis că documentul va fi publicat și în Monitorul Oficial în următoarele zile. În cazul în care există pensionari îngrijorați, Daniel Baciu a dat asigurări că nu va exista nicio întârziere.

„Prin ordin de președinte, am stabilit noul formular al deciziei de pensionare, respectă întocmai prevederile legii 360/2023. Urmează, probabil, zilele acestea, să fie deja publicat în Monitorul Oficial acest nou format al deciziilor de pensionare.

Suntem în linie dreaptă, avem un grafic foarte strâns de care ne ținem. Știm exact ce avem de făcut. Nu avem absolut nicio întârziere astfel încât, în septembrie, beneficiarii noștri, pensionarii, să își primească deja pensiile recalculate.

Nu pot să spun exact un termen fix. Undeva în vară începem lucrul acesta, în funcție de cât de repede ne mobilizăm, cu soft-ul care recalculează aceste pensii. Vom trece imediat la tipărirea acestor decizii. Până în luna septembrie, ele trebuie emise, tipărite și expediate către pensionari.”, a declarat șeful Casei de Pensii, potrivit România TV.

Daniel Baciu: ”Toată lumea va primi o decizie de pensionare pe noua formulă de calcul”

Daniel Baciu a vorbit și despre ”mica recalculare”, referindu-se la sporurile care cuprind venituri brute generate de bonusuri cu caracter temporar,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.