Opinia medicului Tudor Ciuhodaru cu privire la situația lui Florin Piersic: ”Când vorbim despre o infecție stafilococică…”

0
6


Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a agravat după ce a contactat o infecție de la o branulă aplicată în spital.

 

Cunoscutul doctor Tudor Ciuhodaru a vorbit despre situația lui Florin Piersic, iar opinia sa nu este una care să-i facă prea optimiști pe admiratorii marelui actor. Celebrul medic a precizat că acest tip de infecții dacă apar la persoane în vârstă pot avea consecințe destul de grave.

”Când vorbim despre o infecție stafilococică, într-un organism cu probleme, adică pacienți de peste 65 de ani, cu numeroase deficiențe imune, cu diabet asociat, bacteria aceasta periculoasă poate ajunge din aproape în aproape să colonizeze articulația, sau pur și simplu un traumatism major, o simplă zgârietură poate face ca acest germen să ajungă la articulație și să facă un adevărat dezastru”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la Știrile Antena Stars.

Medicul Ciuhodaru a mai spus: ”Problema este cum sunt întreținute ulterior și ce condiții sunt îndeplinite, inclusiv din punctul de vedere al celui care primește această branulă. Cea mai frecventă infecție din secțiile de terapie intensivă din întreaga lume este cea de cateter, adică de branulă”.

Florin Piersic a fost operat de urgență la Spitalul Foișor pentru a i se scoate proteza de la genunchi. Acum se află la Terapie Intensivă.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat remis mass-media de către reprezentanții instituției medicale.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “antenastars.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.