Agricultura din România nu are suficienți tractoriști. Salariile din domeniu ajung până la 3.000 de euro. Motivele care au dus la criză

0
9stiri romania

Încă un domeniu cheie din economia românească are nevoie de angajaţi ca de aer. Este vorba despre agricultură. Fermierii se plâng că nu mai găsesc oameni care să conducă tractoarele. Asta deşi salariile din domeniu ajung chiar şi la 3.000 de euro.

România are nevoie de cel puţin 400 de tractorişti, arată cele mai recente date. Nici măcar salariile ca-n Vest nu-i mai conving pe tineri să aleagă o astfel de meserie, se plâng fermierii.

Salariile tractoriştilor pornesc de la 3.000-4.000 de lei, însă sunt muncitori care pot încasa un salariu net chiar şi de 14.000 de lei, în funcţie de utilajul manevrat. Cele mai mari lefuri în domeniu sunt oferite în zona Ardealului, scrie Termene.ro.

Fermele nu mai au tractorişti pentru că cei mai în vârstă nu ştiu să manevreze utilajele noi, tinerii nu mai sunt interesaţi de meserie, iar liceele de specialitate nu îi pregătesc suficient pe elevi, arată acelaşi studiu. Cele mai multe şcoli agricole sunt în Botoșani, Buzău, Iași și Teleorman, iar cei mai mulți elevi spun că nu îşi doresc un viitor în domeniu, ci vor doar să termine 12 clase. 

România are o suprafață agricolă totală de aproximativ 14,7…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.