Ce să faci dacă te simți în pericol în preajma unui câine? Cum poți preveni un atac?

0
8stiri romania

Dacă vă simțiți în pericol în preajma unui câine, cel mai important lucru este să nu intrați în panică.

Câinii și alte animale pot simți frica la oameni, iar cățeii sunt mai puțin predispuși să atace dacă văd că oamenii din jurul lor sunt calmi. 

Dacă fugiți sau țipați, există mai multe șanse ca acel câine să devină agresiv. Nu dați din mâini și din picioare, deoarece animalul poate percepe acest lucru ca pe o amenințare.

Citește și: De ce s-a transformat blana neagră a unui câine în alb imaculat? A fost nevoie de doar doi ani

Un câine care atacă nu se comportă întotdeauna agresiv. De cele mai multe ori, câinii sar la oameni pentru că sunt speriați. Așadar, cu cât faceți mai puține mișcări pentru a speria sau a deruta câinele, cu atât va fi mai puțin probabil ca animalul să vă atace.

Când se apropie un câine, stați complet nemișcat, cu mâinile pe lângă corp și feriți-vă privirea de cea a câinelui. În cele mai multe cazuri, câinele va pleca dacă îl ignorați. Dacă faceți multe mișcări, câine ar putea înțelege că vreți să-l atacați.

Citește și: Ce amendă iei dacă lași câinele într-un loc de joacă pentru copii? Despre ce rasă e vorba

Contactul vizual, în special, poate provoca un câine speriat sau agresiv.
Stați în lateral față de câine, astfel încât să-l puteți urmări cu vederea periferică. Acest lucru îi va semnala câinelui că nu sunteți o amenințare.

Citește și: Cel mai scump animal de companie din lume costă 2 milioane de dolari. Care este recordul în România?

Dacă fugiți, acest lucru ar putea trezi instinctul de pradă al câinelui.

Un alt mod de a preveni un atac este să distrageți atenția câinelui cu un obiect, o minge sau o jucărie, sau cu mâncare.

Plecați încet de la fața locului după ce câinele se calmează. Îndepărtați-vă de  câine cât de încet puteți, fără a vă întoarce cu spatele sau a face mișcări bruște.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.