Pachetul de active în valoare de 3 miliarde de euro este „aproape nimic”, a declarat ministrul ucrainean – POLITICO

0
9

„Dacă discutăm despre nevoile Ucrainei și ale războiului, militare și non-militare, 3 miliarde de euro sunt de fapt aproape nimic – avem nevoie de sute de miliarde pentru a câștiga războiul”, a declarat Maliuska pentru POLITICO la întâlnirea miniștrilor justiției din G7 de la Veneția, joi.

„Este un prim pas bun”, a adăugat el.

De la lansarea invaziei pe scară largă a Moscovei împotriva Ucrainei în februarie 2022, UE a blocat mai mult de 200 de miliarde de euro din activele statului rusesc pentru a ajuta eforturile de reconstrucție ale Kievului.

„Guvernul ucrainean chiar ar dori confiscarea completă [a activelor rusești] și crede cu adevărat că aceasta este legală și este singura abordare care va fi decisivă în ceea ce privește rezoluția războiului [cu Rusia]”, a adăugat el.

În februarie, liderii UE au convenit asupra unui pachet suplimentar de sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în cadrul bugetului blocului, președintele Consiliului European, Charles Michel, spunând: „Acesta asigură un finanțare fermă, pe termen lung și previzibilă pentru Ucraina.”

Resursa financiară a UE reprezintă un sprijin vital pentru Ucraina în fața agresiunii Rusiei și pentru procesul său de reconstrucție post-conflct. Alocarea de fonduri în valoare de peste 250 de miliarde de euro este o dovadă a angajamentului UE față de acest partener estic și a eforturilor de stabilizare a regiunii.

Sursa: https://www.politico.eu/article/ukraine-justice-minister-denys-maliuska-assest-package-almost-nothing-win-war-russia/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.