Armata rusă atacă regiunea Harkov din Ucraina – POLITICO

0
9

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a declarat că Ucraina este pregătită pentru atac, întâmpinând inamicul cu trupe, brigăzi și artilerie. Cu toate acestea, el a avertizat că Rusia ar putea trimite mai multe trupe pentru a sprijini asaltul în curs.

“Rusia a început o nouă val de acțiuni de contraofensivă în această direcție”, a declarat Zelenskyy într-o conferință de presă la Kiev. “Acum se duce o luptă acerbă în această direcție.”

Posibilul scop al ofensivei este crearea unei “zone tampon” de-a lungul frontierei, a informat Reuters o sursă militară ucraineană de rang înalt.

În ultima lună, Rusia și-a intensificat activitățile militare în jurul orașului Kharkiv, exploatațiând apărările aeriene ucrainene limitate pentru a efectua operațiuni de bombardament în și în jurul orașului.

Aflat la aproximativ 30 de kilometri sud de granița rusească, Kharkiv s-a opus cu fermitate invaziei inițiale din primăvara anului 2022. Un contraofensivă ucraineană rapidă în septembrie același an a respins trupele Moscovei destul de departe pentru a permite multor civili să se întoarcă.

Sursa: https://www.politico.eu/article/russia-military-attacks-ukraine-kharkiv-region/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.