Ciocolată retrasă urgent de la vânzare. Nu o consumați! Prezintă pericol pentru sănătate

0
4stiri romania

O ciocolată preferată și de români a fost retrasă de la vânzare deoarece poate conține elemente alergenice. Acestea nu sunt menționate pe eticheta ambalajului. 

Este vorba despe cinci loturi de produs. 

Ciocolată retrasă urgent de la vânzare. Nu o consumați! Prezintă pericol pentru sănătate

Mondelēz International informează despre retragerea din Germania a articolului de ciocolată cu lapte Marabou de 220 g , deoarece poate conține migdale, grâu și nuci care nu sunt enumerate pe ambalajul ciocolatei cu lapte Marabou. Produsul este etichetat „poate conține urme de nuci și/sau grâu”, dar poate prezenta un risc pentru sănătatea persoanelor cu aceste alergii specifice.

Citește și: Kaufland retrage un sortimet de cârnați de la vânzare. Un bărbat a ajuns la urgențe

Persoanele cu alergii sunt sfătuite să nu-l consume!

Produsul în cauză este ciocolata cu lapte Marabou (220 g) cu termenele de valabilitate menționate mai jos și codurile de lot tipărite pe ambalaj.

Produs: Ciocolata cu lapte Marabou
Continut: 220g

Data maximă înainte : Cod lot:
12.06.2024 OUV0140613
17.12.2024 OUV0140751
22.12.2024 OUV0140832
12.07.2024 OUV0141043
17.12.2024 OUV0141051

Mondelēz International solicită consumatorilor care au achiziționat produsul și sunt alergici la oricare dintre alergenii menționați să nu-l consume și să contacteze punctul de vânzare cu chitanța pentru rambursarea prețului de achiziție.

Citește și: Kaufland retrage urgent un produs de la raft. Risc de salmonella. Clienții primesc banii înapoi

Serviciul Clienți
Consumatorii pot contacta, de asemenea, echipa Mondelēz International de servicii pentru consumatori, care poate fi contactată la 00800 83 00 00 36 (număr gratuit) sau prin e-mail la [email protected].

Amploarea reacției alergice poate varia foarte mult de la o persoană la alta. Alergiile alimentare se manifestă prin reacții ale membranei mucoase, de exemplu sub formă de umflare a membranelor mucoase din întreaga gură, nas (rinită alergică) și gât și umflarea limbii. Simptomele în zona gastrointestinală includ: B. Greață, vărsături, flatulență și diaree.

Cu toate acestea, alergiile alimentare pot duce și la reacții ale tractului respirator cu îngustarea bronhiilor (astm alergic) și a pielii (eczemă atopică, mâncărime și urticarie). În cazuri extreme, poate apărea șoc anafilactic care pune viața în pericol, scrie produktwarnung.eu.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.