Doi părinţi din Bihor au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, după ce şi-au retras cei 4 copii de la şcoală

0
9stiri romania

Doi părinţi din Bihor au fost condamnaţi la patru luni de închisoare cu suspendare după ce şi-au retras copiii de la şcoală. Decizia este definitivă. Cei doi au refuzat să-i mai lase pe cei mici să participe la cursuri pe motiv că nu sunt de acord cu materia predată.

Cei doi părinți din Bihor au primit o condamnare de 4 luni de închisoare cu suspendare și efectuarea a 40 de zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, timp de 2 ani, aceștia vor fi supravegheați de oamenii legii. Decizia aparține Curții de Apel din Oradea și este definitivă.

Cazul a fost deschis în 2021 când cei doi părinți și-au retras cei 4 copii de la școală, din Oradea, și i-au înscris într-un program de homeschooling din SUA. Acest program însă nu este recunoscut în țara noastră, astfel că cei de la DGASPC au deschis o anchetă.

Cei patru copii ai familiei au fost evaluați, iar cei de la DGASPC au stabilit că micuții au lacune în ceea ce privește cunoștințele școlare și nivelul de clasă la care aceștia ar trebui să fie.

Editor : A.P.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.