Fenomen neobișnuit pe cerul României, noaptea trecută, în urma furtunii geomagnetice care a lovit Pământul! Cum ne poate afecta aurora boreală?

0
6stiri romania

Aurora boreală, fenomenul neobișnuit în România, a făcut spectacol impresionant de lumini noaptea trecută.

Aurora boreală a creat un devărat spectacol, destul de neobișnuit, pe cer noaptea trecută în țara noastră. Specifică zonelor din partea de nord a lumii, fenomenul a apărut în România și în alte țări din Europa datorită furtunii geomagnetice severe, pe care specialiștii americani au catalogat-o ca fiind cea mai agresivă din ultimele două decenii.

Cerul a fost colorat în nuanțe de roșu noaptea trecută. Fenomenul a putut fi urmărit din zone precum Cluj, Maramureș, Bihor, Hunedoara, Ilfov, Buzău sau Iași, în pricipal în zonele care nu prezintă un grad de poluare atât de ridicat.

În Europa, aurora boreală a creat spectacole în țări precum Polonia, Ungaria, Cehia, Marea Britanie și Germania.

Experții americani au avertizat cu privire la apariția a doua pete solare de dimensiuni astronomice care au provocat erupții solare care fac parte din categoria X, considerate a fi cele mai periculoase. În perioada imediat următoare, planeta noastră va intra în „coliziune” cu peste 5 valuri de radiații puternice.

Adrian Şonka, astronom:   „Cei care urmăresc soarele au spus că ar fi o furtună intensă, care durează zeci de ore.”

Aurora boreală va continua să facă spectacol în acest weekend

În ciuda avertizărilor emise de Cercetătorii de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică, spectacolul oferit de aurorele boreale sunt foarte apreciate. Ele vor apărea inclusiv în Regatul Unit și Statele Unite, însă cele mai spectaculoase vor avea loc în Scoția și Irlanda.

Emily Wahls, meteorolog: „Când are loc, sunt mai multe particule ce sunt împinse din Soare şi ajung la polii Pământului.

Când asta se întâmplă, particulele interacţionează cu atmosfera Pământului.”

Adrian Şonka, astronom: „Este bine să te afli cât mai în nordul țarii și să te uiți înspre nord, cam asta este ideea. Trebuie să fie și noapte la noi când furtuna geomagnetică este la maxim, nu știm exact ora.”

Aurora boreală România

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Top 10 curiozități despre Ecuador. Vezi unde se află, ce limbă se vorbește și cât costă o vacanță în capitala Quito

Citeste si: Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.