Gorghiu, despre judecătoarea din dosarul 2 Mai: Sunt mâhnită de întreaga derulare a acestui dosar, emoțiile negative se simt

0
8stiri romania

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre judecătoarea din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuța Popoviciu, care a recidivat și a sfidat din nou familiile victimelor în sala de judecată. Gorghiu consideră că „este unul din acele momente în care prestigiul Justiției a fost afectat”. Ministrul Justiției se declară mâhnită „de întreaga derulare a acestui dosar, pentru că emoțiile negative se simt”. „Fiecare profesie trebuie să aibă tăria și puterea să-și facă curat în propria ogradă”, a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: Am spus-o nu o dată, mă mâhnește că nu am nicio pârghie, spunea azi un coleg de-al domneavoastră că ministrul Justiției e „legat de mâini” în ceea ce privește independența magistratului. Eu o respect, îmi doresc ca toți să fie profesioniști și să atace problemele din dosare cu foarte multă abilitate, tact și, repet, profesionalism.

Cred că este unul din acele momente în care prestigiul Justiției a fost afectat.

Poziția mea de ministru al Justiției este incompatibilă cu comentatul dosarelor. Procedura este la nivelul Inspecției Judiciare, la nivelul CSM, secție disciplinară.

CMS a spus că nu poate să suspende magistratul până la verdictul Inspecției Judiciare.

Eu sunt mâhnită de întreaga derulare a acestui dosar, pentru că emoțiile negative se simt. Nu e nevoie să le augmentezi prin stângăcii sau prin diverse controverse care să pună gaz pe foc și să te ducă cu gândul că Justiția nu e chiar ce trebuie. Marea masă a judecătorilor, a procurorilor din România, a celor care ajută Justiția ca profesii liberale sunt impecabili, sunt oameni care merită respectul nostru, iar Justiția este un serviciu public de calitate.

Mă mâhnește teribil când vâd genul acesta de imagini care ne trag în spate pe noi toți. Te întrebi, ca cetățean, dacă e în regulă sau nu, ce vezi prezentat în mass-media.

Fiecare profesie trebuie să aibă tăria și puterea să-și facă curat în propria ogradă. Și magistratura are în permanență lucruri de făcut la capitolul acesta, noi, clasa politică, avem de curățat în propria ogradă, și dumneavoastră presa, toți avem de curățat.

Eu nu am atribuții, nu pot, legea nu îmi permite să fac curat în grădina altuia. În schimb pot, public, să fac acest apel, să fim mult mai atenți împreună la maniera în care gestionăm Justiția.

Editor : Liviu CojanCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.