Meloni din Italia și Schlein se vor confrunta într-un dezbatere TV pe 23 mai înaintea alegerilor pentru UE – POLITICO.

0
10

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, care conduce partidul de dreapta Frații Italiei, se va confrunta cu liderul opoziției italiene, Elly Schlein, într-un dezbatere televizată pe 23 mai, înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Confruntarea mult așteptată va avea loc în emisiunea de televiziune “Porta a Porta” găzduită de Bruno Vespa la Rai1, conform informațiilor din media italiană. Cei doi candidați sunt așteptați să discute domenii politice cheie precum ocuparea forței de muncă, sănătatea și migrația.

Schlein, secretarul Partidului Democrat de centru-stânga, s-a exprimat împotriva lui Meloni pentru politicile sale, inclusiv propunerea sa de a schimba constituția italiană pentru a permite cetățenilor să voteze direct prim-ministrul, pe care Schlein îl descrie drept o reformă “ratată și periculoasă”.

Rezultatul acestei dezbateri televizate este așteptat cu interes deoarece reflectă o polarizare politică puternică în Italia, între partidele de dreapta și cele de stânga. Giorgia Meloni și Elly Schlein vor expune viziunile și propunerile lor privind problemele importante pentru țară. Alegerile pentru Parlamentul European sunt un moment crucial pentru politica italiană și această confruntare televizată ar putea influența alegerea alegătorilor.

Sursa: https://www.politico.eu/article/italy-giorgia-meloni-elly-schlein-tv-debate-european-election/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.