Oameni. Natură. Roșia Montană » Comunicate

0
8


Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor din zonă de anul acesta.

Campania desfăşurată împreună cu organizatorii Roşia Montană Marathon, face parte din proiectul „Ape Curate în Roşia Montană”, derulat de Asociaţia 37, în parteneriat cu Asociaţia Roşia Montană în Patrimoniul Mondial, Asociaţia InfomART şi Asociaţia SNK, în strânsă colaborare cu Şcoala Gimnazială Simion Balint, care îşi propune ca pe parcursul următoarelor 10 luni să găsească soluţii la îndemână pentru problemele de mediu locale.

În cadrul întâlnirii de duminică, echipa de proiect va prezenta activităţile care vor avea loc la Roşia Montană – tabere de biodiversitate şi muzică, ecologie şi istorie locală, atelier de artă murală cu tematică de mediu cu artistul Dan Perjovschi, atelier de scriere creativă cu scriitoarea Iulia Iordan şi o colecţie de povesti despre apele Roşiei, dar şi activităţi de curăţare a malurilor apelor care îi vor implica pe copii într-un mod ludic, interactiv şi creativ.

Citește și Dosarul Roșia Montană va fi discutat la UNESCO pe 25 iulie

De asemenea, vor exista sesiuni de formare şi consolidare a capacităţii profesorilor de a transmite informaţii legate de ştiinţele naturii, mediu şi ecologie, prin dezvoltarea de instrumente de lucru la clasă.

Cu sprijinul experţilor în ecologie şi managementul deşeurilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi din Asociaţia Ecoteca vom promova în rândul comunităţii exemple de bune practici în domeniul protejării mediului şi vom organiza împreună acţiuni de colectare a deşeurilor abandonate pe malurile tăurilor Anghel, Brazi şi Ţarina, precum şi pe cursurile Foieşului şi Roşiei. Vor fi amenajate, de asemenea, cinci insule de colectare pe patru fracţii, amplasate în puncte cheie din sat, iar pentru identificarea şi raportarea problemelor de mediu, precum poluarea apelor sau depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor menajere şi industriale vom folosi aplicaţia Ecovoce, dezvoltată de specialiştii UBB pe baza unei…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.