România nu are rival. Maghiarii s-au supărat tare

0
8


Ministrul maghiar al Economiei afirmă că, în ciuda faptului că PIB-ul României a depășit cel al Ungariei, ungurii trăiesc mai bine și sunt mai prosperi decât românii. De asemenea, el evidențiază că economia Ungariei se bazează pe exporturi, în timp ce cea a României este orientată către consum.

Ungaria recunoaște că, din perspectiva PIB-ului, România a depășit-o economic. Cu toate acestea, se subliniază că maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai prosperi decât românii. Acest fapt s-ar reflecta în absența migrației lor în căutarea unei vieți mai bune.

Mai mult, economia ungară este descrisă ca fiind mai stabilă și orientată către exporturi. Spre deosebire, economia României, spun ei, se bazează mai mult pe consum. Aceste aspecte sunt prezentate într-un material publicat de Hungary Today.

România a depășit Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor

Aceste informații sunt furnizate ca răspuns la o analiză realizată de fostul guvernator al Băncii Naționale a Ungariei. E vorba de profesorul de economie la Universitatea Corvinus din Budapesta, Akos Peter Bod. Conform acestei analize, „România a depășit Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.capital.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.