Forțele de extremă dreaptă din Franța discută colaborarea pentru a-l învinge pe Macron – POLITICO

0
3

Marion Maréchal, fost parlamentar al partidului Național Rally și nepoată a fondatorului partidului, Jean-Marie Le Pen, s-a alăturat partidului Reconquest, fondat de jurnalistul și comentatorul maverick Éric Zemmour, înaintea cursei prezidențiale din 2022. Chiar dacă partidul său este mult mai mic decât Național Rally și la o cotă de doar 5%, susținătorii săi ar putea fi critici într-o competiție națională strânsă.

De la noaptea alegerilor, Maréchal a militat pentru ca noul său partid să formeze o alianță cu cel vechi. Într-un interviu TV după întâlnire, Le Pen a declarat că se va întâlni cu mai mulți lideri politici pentru a “construi o majoritate”, fără a specifica dacă a ajuns la un acord cu nepoata sa.

În timp ce Maréchal își face dorința pentru unitate clară, rămâne nesigur dacă președintele și fondatorul partidului său, Zemmour, este de acord. Sugerând că există o ruptură între cele două personalități cele mai proeminente din Reconquest, Bardella a lăudat “atitudinea constructivă” a Maréchal “spre deosebire de Éric Zemmour”.

Prin urmare, Maréchal face presiuni pentru o alianță cu partidul Național Rally, dar rămâne de văzut dacă Zemmour va fi de acord cu această direcție. Acordul dintre cele două grupuri politice ar putea avea un impact semnificativ asupra politicii franceze înaintea alegerilor prezidențiale din 2022.

Sursa: https://www.politico.eu/article/french-far-right-jordan-bardella-president-emmanuel-macron-election-european-election-national-rally/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.