Universitatea publică din California încheie greva pro-palestiniană a cadrelor didactice sub ordonanța instanței

0
9

Mii de lucrători academici de la Universitatea din California care au declanșat o grevă la șase campusuri în semn de protest față de răspunsul administratorilor la protestele pro-palestiniene s-au întors la muncă luni, conform unei hotărâri judecătorești, dar sindicatul lor a jurat că vor urma și mai multe proteste.

Lucrătorii academici au declanșat greva ca urmare a acuzațiilor că administrația universității a folosit forța excesivă împotriva unor manifestanți pro-palestinieni pe campusurile din Irvine și Los Angeles. Greva a început vineri și s-a întins pe parcursul weekend-ului până luni, când judecătorul a emis o hotărâre conform căreia lucrătorii trebuie să se întoarcă la muncă.

Sindicatul lider al lucrătorilor academici a declarat că aceștia se vor întoarce la muncă, dar că vor continua să protesteze în mod pașnic pentru a-și face auzită vocea și pentru a atrage atenția asupra tratamentului nedrept primit de manifestanții pro-palestinieni pe campusurile universității.

În ciuda hotărârii judecătorești care a obligat lucrătorii să revină la muncă, sindicatul se pregătește să organizeze și mai multe proteste în zilele următoare pentru a evidenția problemele semnalate în legătură cu drepturile omului și libertatea de exprimare în cadrul universității.

La nivel global, acest eveniment a stârnit discuții aprinse cu privire la libertatea de exprimare și drepturile studenților și profesorilor de a-și exprima opinii politice în cadrul instituțiilor de învățământ superior.

Sursa: https://www.reuters.com/world/us/california-public-university-academics-end-pro-palestinian-strike-under-court-2024-06-11/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.