Deputatul Ciprian Ciubuc este urmărit penal pentru distrugere, după ce și-a lăsat oile să pască pe un teren care nu-i aparținea

0
6
Deputatul Ciprian Ciubuc este urmărit penal pentru distrugere, după ce și-a lăsat oile să pască pe un teren care nu-i aparținea
Deputatul Ciprian Ciubuc este urmărit penal pentru distrugere, după ce și-a lăsat oile să pască pe un teren care nu-i aparțineastiri romania

Deputatul Ciprian Ciubuc, intrat în Parlament pe listele AUR, în prezent fiind neafiliat, este urmărit penal pentru distrugere după ce a lăsat o turmă de oi să pască lucerna şi trifoiul de pe un teren care nu îi aparţinea, provocând un prejudiciu de 5.000 de lei.

”La data de 2 iulie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar în cursul zilei de astăzi suspectului i-au fost aduse la cunoştinţă faptele cercetate, încadrarea juridică, data acestora, precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale. Totodată, astăzi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea menţionată”, anunţă Parchetul ICCJ.

Conform anchetatorilor, citați de News.ro, la data de 13 aprilie 2024, în jurul orelor 19.00 – 20.00, ”timp de aproximativ 30 de minute, în timp ce se afla pe raza satului Gura Văii, com. Girov, jud. Neamţ, desfăşurând activităţi de pază a unei turme de ovine, cu intenţie şi fără drept, inculpatul a distrus cultura de lucernă şi trifoi, pe o suprafaţă de 640 metri, prin acţiunea de introducere a turmei de ovine pe care o deţine, pe această suprafaţă de teren, aflată în proprietatea unei persoane vătămate şi în folosinţa altei persoanei vătămate, provocându-le acestora un prejudiciu în cuantum de 5.000 lei reprezentând lipsa nutreţului specific primei recoltări de primăvară (aproximativ 30 de baloţi de lucernă, în greutate de aproximativ 400 kg, fiecare, la un preţ al balotului de aproximativ 200 lei)”.

Procurorii nu au făcut public numele deputatului în comunicatul citat, dar surse oficiale au declarat pentru G4Media că e vorba despre deputatul Ciprian Ciubuc.

Parchetul menţionează că inculpatul, în calitate de deputat în parlamentul României, beneficiază de imunitate parlamentară pentru opinii politice, aspect reglementat de dispoziţiile art. 20 – 22 din Legea nr. 96/2006 şi art. 72 din Constituţie. Imunitatea parlamentară este limitată la opinii politice, respectiv pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului cu privire la care deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică.

Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi ori arestaţi preventiv sau la domiciliu fără încuviinţarea Camerei din care fac parte şi fără a se proceda la ascultarea lor.

Editor : A.P.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.