Heracle și cele 12 munci » Povești și legende

0
8
Heracle și cele 12 munci » Povești și legende
Heracle și cele 12 munci » Povești și legende


Legenda lui Heracle, cunoscut și sub numele de Hercule în mitologia romană, este una dintre cele mai fascinante și complexe povești din mitologia greacă. Heracle era fiul lui Zeus, regele zeilor, și al Alcmenei, o muritoare. Hera, soția lui Zeus, era profund geloasă pe Heracle și a încercat să-l distrugă încă din momentul nașterii sale. Una dintre cele mai cunoscute încercări ale sale a fost trimiterea a doi șerpi pentru a-l ucide pe bebelușul Heracle, dar acesta, chiar și la o vârstă fragedă, i-a strangulat pe amândoi cu mâinile sale.

Într-o zi, Hera i-a provocat o criză de nebunie, în timpul căreia Heracle și-a ucis din greșeală soția și copiii. Copleșit de remușcări, Heracle a căutat purificare și iertare, iar Oracolul din Delfi l-a sfătuit să se pună în serviciul regelui Euristeu timp de 12 ani și să îndeplinească 12 munci imposibile. Aceste munci aveau să devină celebre sub numele de Cele 12 Munci ale lui Heracle.

Prima muncă a fost uciderea leului din Nemea, o fiară teribilă cu o piele atât de groasă încât nicio armă nu o putea pătrunde. Heracle a reușit să învingă leul strangulându-l și apoi a folosit ghearele animalului pentru a-i jupui pielea, pe care a purtat-o ca pe o armură.

A doua muncă a fost uciderea hidrei din Lerna, un monstru cu multe capete care trăia în mlaștinile din Lerna. Fiecare cap tăiat al hidrei regenera alte două capete noi. Cu ajutorul nepotului său Iolau, Heracle a ars fiecare gât după ce tăia capetele, împiedicând astfel regenerarea lor și, în cele din urmă, a îngropat capul nemuritor al hidrei sub o piatră mare.

Citește și Legenda titanului răzvrătit: Prometeu și focul divin

A treia muncă a fost capturarea cerbului cerinitian, un animal sacru al zeiței Artemis, cu coarne de aur și copite de bronz. Heracle a urmărit cerbul timp de un an și, în cele din urmă, l-a prins fără a-l răni, aducându-l în fața regelui Euristeu.

A patra muncă a fost capturarea mistrețului din Erimant, o fiară uriașă care devastase regiunile din jur. Heracle a prins mistrețul viu, conducându-l într-o zonă înzăpezită și obosindu-l până când a putut să-l lege și să-l ducă la…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.