Muncitorii rad pe conservatori cu o victorie istorică în alegeri – sondaj de ieșire – POLITICO

0
7
Muncitorii rad pe conservatori cu o victorie istorică în alegeri – sondaj de ieșire – POLITICO
Muncitorii rad pe conservatori cu o victorie istorică în alegeri – sondaj de ieșire – POLITICO

Cu toate acestea, se prognozează că Insurgentul Reform UK al lui Nigel Farage va câștiga 13 locuri – mult mai mult decât se așteptau, reprezentând un moment de cotitură pentru dreapta populistă din Marea Britanie. Pe un astfel de rezultat, Farage ar fi încrezător în obținerea propriului său loc în Clacton, Essex – devenind în cele din urmă deputat la a opta încercare.

Sondajul a prezis, de asemenea, o revigorare dramatică pentru centristii Lib Dem, care ar fi restaurați ca a treia cea mai mare partid din Marea Britanie cu 61 de locuri după aproape o decada de obscuritate.

Dar existau vești sumbre pentru cândva puternica Partidul Național Scoțian, care a câștigat 48 din cele 57 de locuri din Scoția în 2019. Sondajul de ieșire prezintă SNP-ul în scădere la doar 10 locuri, un dezastru pentru un partid care a dominat politica scoțiană din 2015 – dar care a fost confruntat cu o serie de scandaluri și o popularitate în declin de curând.

Nicola Sturgeon, fostul prim-ministru scoțian, și-a exprimat îngrijorarea privind o seară proastă pentru partidul său. “Va trebui puse multe întrebări”, a spus ea.

Figurile din Partidul Laburist care apăreau la televizor au fost atente să nu pară prea încântate. Angela Rayner, Viceliderul Partidului Laburist, a declarat pentru BBC că proiecția este “doar un sondaj”.

“Numerele sunt încurajatoare”, a spus ea. “Nu avem niciun rezultat încă.”

Sursa: https://www.politico.eu/article/uk-election-results-exit-poll-labour-win-tories-lose-keir-starmer-rishi-sunak/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.