Muzeele de stat din Italia au atras un număr record de 58 de milioane de vizitatori în 2023 » Turism

0
7
Muzeele de stat din Italia au atras un număr record de 58 de milioane de vizitatori în 2023 » Turism
Muzeele de stat din Italia au atras un număr record de 58 de milioane de vizitatori în 2023 » Turism


Italia a înregistrat un număr record de vizitatori în muzeele sale de stat în anul 2023, a anunţat Ministerul Culturii din Roma, în contextul în care turiştii au venit în număr mare să admire impresionanta reţea de monumente şi situri arheologice din această ţară mediteraneeană, informează DPA.

Aproape 58 de milioane de vizite în muzeele de stat din Italia au fost înregistrate anul trecut, depăşind precedentul record de 55 de milioane de vizite din 2018, înainte de pandemia de coronavirus. Acest număr reprezintă totodată o creştere importantă în raport cu cele 46 de milioane de vizite înregistrate în 2022.

Cel mai vizitat obiectiv turistic individual a fost Colosseumul din capitala Italiei, cu 12 milioane de vizitatori, care au generat venituri estimate la 80 de milioane de euro. Pe locurile următoare s-au clasat Panteonul din Roma, cu 9 milioane de vizitatori, şi Galeria Uffizi din Florenţa, care a atras 2,7 milioane de vizitatori.

Situl arheologic Pompeii, care a fost îngropat sub un strat gros de cenuşă după erupţia vulcanului Vezuviu din apropiere de Napoli în perioada Imperiului Roman, Galleria dell’Accademia din Florenţa şi Castelul Sant’Angelo din Roma au ocupat locurile următoare pe această listă.

Italia deţine peste 400 de muzee administrate de stat, care au generat în 2023 venituri totale de 314 milioane de euro, în creştere cu 34% în raport cu anul precedent.

Muzeele Vaticane, care atrag peste 6 milioane de vizitatori pe an, dornici să admire situri notabile, cum ar fi Capela Sixtină, nu au fost incluse pe această listă, întrucât se află în oraşul-stat Vatican.

Citește și Top 10 muzee de artă din Europa pe care trebuie să le viziteziCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.