Rusia suferă în val de căldură, Moscova înregistrează un record din 1917 pentru începutul lunii iulie.

0
10

Rușii se confruntă cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi înregistrate în ultimii 100 de ani joi, cu Moscova depășind un record din 1917 și orașe din întreaga țară cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Temperaturile ridicate sunt cauzate de un val de căldură care a lovit Rusia, determinând autoritățile să emită avertismente cu privire la riscurile de incendii de vegetație și să le recomande oamenilor să rămână în casă și să evite expunerea la soare.

Această căldură extremă a afectat inclusiv producția agricolă, generând îngrijorări cu privire la culturile agricole și provocând daune fenomenelor naturale.

Între timp, specialiștii avertizează că schimbările climatice contribuie la creșterea frecvenței și a intensității valurilor de căldură, punând în pericol nu numai sănătatea oamenilor, ci și mediul înconjurător.

Această situație ridică semne de întrebare cu privire la adaptarea țării la condițiile de mediu din ce în ce mai extreme și necesitatea unor măsuri urgente pentru a combate efectele schimbărilor climatice.

În concluzie, temperaturile ridicate înregistrate în Rusia reprezintă un avertisment clar cu privire la consecințele schimbărilor climatice și la importanța de a lua măsuri pentru a proteja mediul și a asigura siguranța populației.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/russia-swelters-heat-wave-moscow-breaks-1917-record-early-july-2024-07-04/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.