Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, reținut de procurorii DNA. Este acuzat de trafic de influență

0
23
Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, reținut de procurorii DNA. Este acuzat de trafic de influență
Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, reținut de procurorii DNA. Este acuzat de trafic de influență


Procurorii DNA au dispus, joi, reținerea pentru 24 de ore a șefului ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, într-un dosar în care este acuzat de comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

 

 

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, în acest dosar au mai fost reținuți și doi oameni de afaceri.

Șeful ANAR Giurgiu ar fi pretins de la acești oameni de afaceri suma de 30.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni la Direcția Generală Antifraudă Fiscală, ca să oprească măsurile legale care se impuneau în urma unor controale efectuate la societățile suspecților.

”În perioada februarie – mai 2024, suspectul Sebe Mihai, în calitatea de mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, cercetați în prezenta cauză, suma totală de 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și că-i va determina pe aceștia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societățile suspecților P.S.I. și C.E.

În contextul menționat mai sus, suspectul Sebe Mihai ar fi primit, prin același intermediar, suma totală de 21.250 euro (15.000 euro de la suspectul P.S.I. și 6.250 euro de la suspectul C.E.).” – se arată în comunicatul DNA.

Citește și


DNA

stiri romania

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 05 iulie 2024, după punerea în mișcare a acțiunii penale, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articol recomandat de sport.ro


Fotbalul românesc, zguduit din temelii! Reacție energică după ce Tribunalul București a hotărât că FRF funcționează ilegal

Fotbalul românesc, zguduit din temelii! Reacție energică după ce Tribunalul București a hotărât că FRF funcționează ilegalCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “stirileprotv.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.