Sfârșitul visului Brexitului – POLITICO

0
11
Sfârșitul visului Brexitului – POLITICO
Sfârșitul visului Brexitului – POLITICO

Incendiu al legilor UE
Dupa Brexit, promisiunile de dereglementare au rămas doar promisiuni, iar caterincile de a transforma Marea Britanie într-un paradis anarho-capitalist offshore s-au nărăvit atât în interiorul țării, cât și în UE. Membrii Tory care au privit Brexit-ul ca pe un moment de a elimina reglementările UE s-au lovit de realitatea că eliminarea legilor nu este atât de ușoară cum părea. În timp ce sloganurile spectaculoase s-au desfășurat în campanii electorale, pragmatismul din guvern a respins ideea de a elimina peste noapte pilonii legali ai sistemului britanic.
Migrarea în masă, o preocupare majora care a condus la votul Brexit-ului, nu a fost controlată în ciuda promisiunilor de reducere. Net-ul de imigrare a crescut semnificativ, iar reformele promise în sistemul de sănătate și promisiunile de fonduri redistribuite de la UE pentru NHS s-au dovedit insuficiente. Cu toate acestea, Valul Brexit s-a oprit, iar unii susțin că nu se mai poate merge mai departe de stadiul actual. Astfel, se anticipează revenirea la negocieri cu UE pentru ajustarea acordurilor deja semnate.

Sursa: https://www.politico.eu/article/brexit-uk-british-voters-elections-2024-labour-party-keir-starmer-rishi-sunak-rachel-reeves-migration/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.