Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei păduri. El susține că a vrut să-l stingă

0
7
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei păduri. El susține că a vrut să-l stingă
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei păduri. El susține că a vrut să-l stingăstiri romania

Un cetăţean român în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv, marţi, în Grecia, după ce a fost acuzat de provocarea unui incendiu, sâmbăta trecută în Rafina, în estul regiunii Attica. Suspectul neagă că ar fi provocat incendiul şi susţine că se afla în zonă deoarece încerca să îl stingă.

Acelaşi suspect a mai fost arestat pentru incendiere în aceeaşi zonă de două ori luna trecută şi a reuşit să scape cu o amendă, potrivit agenţiei de presă Atena-Macedonia, care nu a oferit detalii suplimentare, relatează Ekathimerinim, potrivit News.ro. 

De data aceasta, însă, autorităţile au adăugat o acuzaţie de punere în pericol şi au obţinut arestarea lui preventivă.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Grecia în timpul verii. Dar vremea mai caldă, mai uscată şi mai vântoasă, pe care oamenii de ştiinţă o leagă de efectele schimbărilor climatice, a crescut frecvenţa şi intensitatea acestora.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avertizat luni că ţara se confruntă cu o vară periculoasă din cauza incendiilor de vegetaţie, care sunt favorizate de seceta prelungită şi de vânturi neobişnuit de puternice. În weekendul trecut, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena.

Editor : C.S.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.