Adio, Grecia şi Bulgaria! Care este noua locaţie preferată de vacanţă, în 2024

0
13
Adio, Grecia şi Bulgaria! Care este noua locaţie preferată de vacanţă, în 2024
Adio, Grecia şi Bulgaria! Care este noua locaţie preferată de vacanţă, în 2024


În acest an, turiștii români au decis să își schimbe destinațiile obișnuite de vacanță din Bulgaria și Grecia. O altă destinație câștigă popularitate, chiar dacă condițiile de cazare și gastronomia din cele două țări sunt recunoscute de ani de zile pentru cei care doresc să se relaxeze pe lângă mare, să se bucure de plajă și să savureze preparate delicioase. Iată care este noua destinație de vacanță a românilor!

În vara anului 2024, românii au descoperit o altă destinație preferată. Potrivit unui studiu recent, prețurile ridicate în străinătate, alături de stagnarea salariilor, au determinat o reorientare a acestora pentru sezonul estival.

Citește și: STAȚIUNEA DE PE LITORALUL ROMÂNESC DE CARE TURIȘTII NICI NU VOR SĂ AUDĂ. MIROSUL ESTE INSUPORTABIL: „PĂCAT DE LITORALUL NOSTRU”

Care este noua destinație preferată de români

În vara anului 2024, cozi kilometrice la vămi au fost înlocuite cu o schimbare radicală. Litoralul românesc s-a dovedit a fi destinația perfectă pentru turiștii români. Deși prețurile nu sunt dintre cele mai mici și serviciile nu sunt la cel mai înalt nivel, aceștia au invadat stațiunile de la Marea Neagră.

Un studiu recent arată că doi din trei români aleg să-și petreacă zilele de concediu în țară. Când li s-a pus întrebarea „unde își vor petrece vacanța de vară?”, pentru o treime dintre aceștia, răspunsul a fost litoralul. 27% vor merge la munte, iar doar 7% vor opta pentru vacanțe în afara țării.

Sondajul a fost efectuat online, pe un eșantion de aproximativ 1.200 de respondenți din întreaga țară, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. Din totalul respondenților, 57,7% sunt salariați, 83,99% locuiesc în orașe, iar 37,86% au studii superioare, conform Observator.

Costul vieții ridicat și stagnarea salariilor în ultimele luni au determinat o scădere a bugetului alocat pentru concediul de vară. Astfel, majoritatea respondenților au declarat că au economisit între 1.000 și 3.000 de lei pentru vacanța de pe litoral. Doar 21% dintre aceștia vor aloca în jur de 6.000 de lei, iar aproximativ 14% vor dispune de aproximativ 10.000 de lei.

Nu doar românii aleg să își petreacă vacanțele în România. Tot mai mulți turiști din străinătate sunt impresionați de ceea ce găsesc aici. Orașele din Transilvania, Bucureștiul, drumul Transfăgărășan…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.