Ce face un câine înainte de a mușca? Gesturile la care să fii atent, ca să scapi teafăr

0
5
Ce face un câine înainte de a mușca? Gesturile la care să fii atent, ca să scapi teafăr
Ce face un câine înainte de a mușca? Gesturile la care să fii atent, ca să scapi teafărLimbajul corporal al câinelui este extraordinar de complex, pentru că indică o multutidine de emoții și stări. Problema este că mulți dintre noi nu le cunoaștem, așa că nu putem evita unele interacțiuni neplăcute, scrie mundoperros.

Iată câteva semne înainte de un atac:

1. MÂRÂITUL Este un avertisment fără echivoc că animalul nu ne dorește în prejmă. Dacă-și arată și colții, în timp ce se retrage, mesajul este și mai clar: Dacă te retragi, poți scăpa nemușcat!

2. ÎNCORDAREA ȘI RIGIDITATEA CORPULUI. Când un câine se simte amenințat, își încordează mușchii și capătă o postură rigidă, ciudată, care prefigurează un atac.

Tolea Ciomac, adevărul despre interacțiunea cu Dan Diaconescu la OTV: „Singurul meu regret e că nu am reușit să-l bag în tomberon”

3. PĂRUL ZBÂRLIT PE SPINARE. Este un semnal universal la animalele cu blană, ar trebui să-l știți de la pisici.

4. MIȘCAREA COZII Nu vă lăsați păcăliți de ideea preconcepută că atunci când dă din coadă, câinele e prietenos. Și asta pentru că are multe stiluri de a da din extremitatea posterioară, inclusiv când este nervos. Așadar, dacă animalul dă din coadă, însă corpul este încordat și rigid, e semn că pregătește un atac.

5. RETRAGEREA ȘI EXPECTATIVA Dacă un câine se dă înapoi și face mișcări laterale, ne avertizează că se simte amenințat și ne-ar dori la distanță de el. Dacă nu înțelegem semnul, s-ar putea să-i simțim colții.

6. MUȘCĂTURA DE AVERTISMENT Este un fel de SOMAȚIE, cu care câinele vrea să ne transmită că există posibilitatea să ne facă rău. În această situație, cel mai bine este să vă retrageți încet, fără a face mișcări bruște.

România a ajuns țara cu cea mai tânără bunică – 23 de ani. Semnal de alarmă de la șefa CNASCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.