Ce plantă trebuie să plantezi lângă roșii pentru a avea gust și a fi protejate împotriva dăunătorilor

0
8
Ce plantă trebuie să plantezi lângă roșii pentru a avea gust și a fi protejate împotriva dăunătorilor
Ce plantă trebuie să plantezi lângă roșii pentru a avea gust și a fi protejate împotriva dăunătorilor


Roșiile sunt unele dintre cele mai populare și iubite legume din grădinile românilor. Însă, pentru a obține roșii gustoase și sănătoase, este important să le oferiți protecția necesară împotriva dăunătorilor. Un secret bine păstrat de grădinarii experimentați este asocierea roșiilor cu o plantă specială: busuiocul. Plantează busuiocul lângă roșii pentru a le îmbunătăți gustul și a le proteja în mod natural.

Roșii. Foto: arhiva.

Roșii. Foto: arhiva.

Beneficiile busuiocului pentru roșii

Busuiocul este cunoscut pentru aroma sa intensă și plăcută, care poate completa perfect gustul roșiilor. Plantele de busuioc eliberează anumite uleiuri esențiale care, atunci când sunt cultivate lângă roșii, pot îmbunătăți aroma și gustul acestora. Astfel, veți obține roșii mai aromate și mai delicioase, perfecte pentru salate, sosuri și alte preparate culinare.

În plus, busuiocul are proprietăți insectifuge, respingând în mod natural mulți dintre dăunătorii care pot afecta culturile de roșii. Dăunători precum afidele, muștele albe și nematozii sunt descurajați de prezența busuiocului. Uleiurile esențiale din busuioc acționează ca un repelent natural, menținând roșiile sănătoase și ferite de atacurile insectelor.

Cum să plantezi busuiocul lângă roșii

1. Alegeți un loc însorit pentru plantarea roșiilor și busuiocului. Ambele plante preferă lumina directă a soarelui pentru a se dezvolta armonios.

2. Plantați busuiocul la o distanță de aproximativ 30 de centimetri de plantele de roșii. Această distanță permite busuiocului să își exercite efectul benefic fără a concura cu roșiile pentru nutrienți și apă.

3. Asigurați-vă că atât roșiile, cât și busuiocul primesc apă în mod regulat, dar evitați udarea excesivă pentru a preveni apariția bolilor fungice. Mulciul organic poate ajuta la menținerea umidității solului și la controlul buruienilor.

4. Puteți începe să recoltați frunze de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.