Cum se vede aurora boreală de pe orbită. Astronauții au surprins fenomenul de la 400 de kilometri deasupra Pământului

0
7
Cum se vede aurora boreală de pe orbită. Astronauții au surprins fenomenul de la 400 de kilometri deasupra Pământului
Cum se vede aurora boreală de pe orbită. Astronauții au surprins fenomenul de la 400 de kilometri deasupra Pământuluistiri romania

Spectacol fascinant, surprins de la 400 de kilometri deasupra Pământului. Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au filmat aurora boreală, așa cum se vede de pe orbită.

Deoarece Stația Spațială Internațională orbitează în jurul Pământului, astronauții aflați acolo experimentează 16 apusuri și răsărituri zilnic, și au ocazia unică să observe și dansul spectaculos al aurorei boreale.

Fenomenul este vizibil atunci când particulele cu sarcină electrică ce provin de la Soare interacționează cu gaze precum oxigenul și azotul din atmosfera Pământului, la polul nord și polul sud.

Editor : C.L.B.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.