Delegația israeliană a părăsit Doha după întâlnirea cu mediatorii qatarieni privind discuțiile pentru încetarea focului din Gaza – sursa Reuters

0
5

O delegație israeliană condusă de șeful spionajului, David Barnea, a părăsit Doha după întâlnirea cu medierele qatareze pentru discuțiile privind încetarea focului în Fâșia Gaza, a declarat o sursă informată cu privire la negocieri pentru Reuters vineri.

Delegația israeliană a călătorit în Qatar pentru a se întâlni cu mediatorii qatarezi în legătură cu negocierile pentru un posibil acord de încetare a focului în Fâșia Gaza. Șeful spionajului israelian, David Barnea, a condus delegația și s-a întâlnit cu oficiali importanți qatarezi pentru a discuta despre propuneri de pace și încetarea violențelor.

David Barnea și echipa sa au plecat din Doha după discuțiile extinse cu mediatori qatarezi. Detaliile exacte ale discuțiilor nu au fost făcute publice, dar se pare că ambelor părți li se pare important să ajungă la un acord de încetare a focului cât mai curând posibil.

Întâlnirea din Qatar a avut loc în contextul unor conflicte violente continue între Israel și grupurile militante din Fâșia Gaza. Comunitatea internațională a îndemnat ambele părți să înceteze ostilitățile și să înceapă negocierile pentru o soluție pașnică. Delegația israeliană și mediatorii qatarezi speră să facă progrese și să ajungă la un acord care să aducă o pauză în violențe și să deschidă calea pentru o soluție durabilă a conflictului.

Sursa: https://www.reuters.com/world/middle-east/israeli-delegation-left-doha-after-meeting-qatari-mediators-over-gaza-ceasefire-2024-07-05/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.