Grindeanu: „De 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou în România”. Câte garnituri sunt în licitație

0
5
Grindeanu: „De 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou în România”. Câte garnituri sunt în licitație
Grindeanu: „De 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou în România”. Câte garnituri sunt în licitațiestiri romania

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că sunt în licitaţie 160 de garnituri de tren, după ce în ultimii 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou în România.

„Dacă pe zona rutieră cât de cât lucrurile se văd şi merg, în acest moment sunt vreo 800 de km de autostradă şi de drum expres în lucru în România, pe zona cealaltă, cea feroviară, trebuie să recuperăm timpul pierdut. De 25 de ani, nu s-a cumpărat niciun tren nou, în România, de 25 de ani, nici măcar unul. Acum, sunt în licitaţie 160 de garnituri de tren noi, care vor veni în perioada următoare”, a spus Grindeanu.

El susţine că nu e suficient să se cumpere trenuri noi, fiind de părere că trebuie modernizată infrastructura feroviară.

„Nu e destul, că degeaba ai tren nou dacă nu ai infrastructura care să ţină şi să meargă. Toate tipurile de transport din România sunt necesare”, a completat Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, mai este nevoie şi de bani pentru efectuarea investiţiilor.

„Când am venit în funcţie, la final de 2021, am mers în Guvern şi am aprobat un Plan Naţional de Investiţii până…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.