“Macar nu sunt conservatorii”: Ploaie, apatie și surprize după votul din UK | Știri despre alegeri

0
5
“Macar nu sunt conservatorii”: Ploaie, apatie și surprize după votul din UK | Știri despre alegeri
“Macar nu sunt conservatorii”: Ploaie, apatie și surprize după votul din UK | Știri despre alegeri

JURNALUL UNUI REPORTER

Candidații independenți pro-Palestină și partidul de extremă dreaptă condus de Farage au câștigat fiecare patru locuri, în timp ce Labour a obținut o victorie zdrobitoare.

Mulți locuitori ai Regatului Unit au exprimat un sentiment de ușurare după victoria zdrobitoare a Partidului Muncitoresc, sau mai exact a înfrângerii zdrobitoare a Conservatorilor.

Cei care au încălculează sunt de părere că prezența la vot a fost cea mai scăzută din ultimii 20 de ani – un semn că mulți au renunțat la sistemul politic.

Economia se zbate, Serviciul Național de Sănătate este copleșit și Conservatorii afectați de scandaluri au diminuat încrederea în politicieni.

În timpul campaniei electorale, premierul demisionar Rishi Sunak a deranjat pe mulți când a evitat o comemorare internațională pentru aniversarea a 80 de ani de la debarcarea de la Normandia, cunoscută sub numele de Ziua Z.

Pentru mulți alegători de vineri, votul pentru Partidul Muncitoresc a însemnat susținerea sloganului simplu “schimbare” mai degrabă decât pentru liderul de centru-stânga Keir Starmer.

În ciuda rezultatului clar, peisajul politic viitor este departe de a fi previzibil.

Reforma UK, start-up-ul de dreapta dură, a câștigat patru locuri, iar Partidul Verde a obținut de asemenea patru locuri. Labour a pierdut patru locuri în favoarea candidaților independenți care au candidat pe un program pro-Palestină.

Starmer va avea ca prioritate stabilizarea economiei și va fi dornic să restabilească încrederea în sistemul politic și să arate publicului că Labour este un partid unit pentru toți.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/7/5/at-least-its-not-the-tories-rain-apathy-and-surprises-after-uk-vote

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.