Poluarea cauzează numeroase decese în India, arată un studiu » Tehnologie și știință

0
9
Poluarea cauzează numeroase decese în India, arată un studiu » Tehnologie și știință
Poluarea cauzează numeroase decese în India, arată un studiu » Tehnologie și știință


Poluarea aerului cu particule fine este responsabilă de aproximativ 7% din decese în zece mari oraşe indiene, estimează un studiu publicat joi, subliniind că mortalitatea rămâne ridicată chiar şi în rândul metropolelor relativ nepoluate.

„Rezultatele noastre, care se bazează pe date din 2008 până în 2019 în principalele oraşe indiene, arată că aproximativ 7% din decese sunt atribuibile expunerii zilnice la particule PM2,5, denumite în general particule fine”, rezumă Jeroen de Bont, unul dintre autorii principali ai studiului publicat în Lancet Planetary Health, într-un comunicat de presă.

Cercetătorii au analizat zece mari oraşe indiene: Ahmedabad, Bangalore, Varanasi, Bombay, Calcutta, Delhi, Hyderabad, Madras, Pune şi Shimla.

Aceştia au examinat modul în care numărul de decese se corelează cu cantitatea de particule fine observată în fiecare dintre aceste oraşe, utilizând o modelare care face distincţia între diferitele surse de poluare a aerului, cum ar fi transportul sau arderea deşeurilor.

Ca prag de poluare, au utilizat definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de 15 micrograme de PM2,5 pe metru cub.

Citește și India – Jurnalişti vizaţi de programul spion Pegasus

În total, aceştia estimează că 7,2% din decesele din perioada studiată, adică aproximativ 33.000, au fost legate de expunerea la particule fine.

Aceasta este o problemă crucială în India, una dintre ţările cele mai expuse la poluarea cu particule, care favorizează o serie de patologii, de la accident vascular cerebral la cancer pulmonar.

Un aspect notabil este că decesele legate de aceste particule sunt deja ridicate în oraşele cel mai puţin poluate de pe listă, precum Bombay şi Calcutta.

Deşi autorităţile indiene şi-au stabilit obiective de îmbunătăţire a calităţii aerului, acestea au ales un prag mult mai ridicat decât cel stabilit de OMS: 60 de micrograme pe metru cub.

„Prin scăderea (acestor) praguri şi aplicarea lor, am putea salva zeci de mii de vieţi pe an”, a declarat Joel Schwartz, un alt autor al studiului.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.