Rata record de participare la proba de Limba maternă: 99,3%

0
7
Rata record de participare la proba de Limba maternă: 99,3%
Rata record de participare la proba de Limba maternă: 99,3%Probele scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2024) s-au încheiat vineri cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura maternă.

“Proba a fost susţinută de 6.155 de candidaţi din totalul celor 6.198 de candidaţi înscrişi (toate promoţiile), rezultând o rată de participare de 99,3%. Nu s-au prezentat 43 de candidaţi. Nu s-au înregistrat eliminări”, a informat Ministerul Educaţiei.

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12,00).

“În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri)”, afirmă Ministerul Educaţiei.

Piața de construcții, în creștere rapidă datorită investițiilor masive angajate de PSD: sute de contracte publice scoase la licitație

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulat):
* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
* obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise). 

Ce a pățit un suporter român care a cumpărat din greșeală bilet în galeria Olandei. „Uite-i pe ai mei unde sunt!”Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.